2012. október 10., szerda

Gonda István/Illés Csilla: A test a lélek színpada


Régi jó barátom ez a könyv. Nem olvastam minden sorát, de néhányat százszor is. Úgy használom mint egy lexikont.

"E könyv az életünkről szól, s abban erősít meg bennünket, vállaljuk fel sorsunkat minden nehézségével együtt. Azt hiába várjuk, hogy gondjaink varázsütésre tovatűnjenek, ám hogy miként viszonyulunk hozzájuk, az rajtunk múlik. A világon csak egy dolgot érdemes megváltoztatnunk - a látásmódunkat. Az itt feltárt gondolatok akkor nem tarthatnak számot az Ön érdeklődésére, ha Önnek még soha nem volt kisebbrendűségi érzése, ha párkapcsolata boldog és harmonikus, ha érti, hogy miért lesz köze újra és újra olyan emberekhez, akiktől még a hideg is kirázza, ha nem fél a ráktól, az AIDS-től vagy más betegségektől, ha gyermeke pont olyan, amilyennek Ön megálmodta, s Ön példás szülő, ha nőies varázsa, illetve férfias kisugárzása nem marad hatás nélkül környezetére, vagy ha nem érdeklik életének valódi - ám láthatatlan - mozgatórugói.."

Asztrológia irodalmi stílusban, a magyar nyelv beszédességével mint például "mit nem vesz be a gyomrunk" vagy "ej, mi a kő, vesekő". Csillagjegyekről, elemekről, betegségekről és azoknak lelki hátteréről.

2012. október 3., szerda

Ann Gadd: Párkapcsolati játszmáink


"Eredetileg vonzónak találod a férfi laza életstílusát, majd egy idő elteltével ez a lazaság pusztán lustaságnak tűnik, és kimondottan idegesít. Ami kezdetben vonzást gyakorol ránk, később taszítóvá válhat. 

Ha megértjük a különböző játszmák dinamikáját, melyet az általunk vállalt szerepek vagy archetípusok révén fejezünk ki, egyensúlyt és harmóniát vihetünk kapcsolatunkba, és megalapozhatjuk az oly régóta vágyott szeretetet és meghittséget. Tedd fel magadnak a kapcsolatodra vonatkozóan az alábbi kérdéseket: 

- Gyakran érzem elszigeteltnek és magányosnak magam? - Harcolnom kell azért, hogy fenntartsam a kapcsolatom? - Napról napra azt várom, hogy a társam megváltozzon? - Örömtelen a kapcsolatom? - Hiányzik belőle a valódi meghittség? 
Ha a fenti kérdések közül akár csak egyre is igen a válaszod, akkor ez a könyv éppen neked szól."


Hozzátenném, hogy nem csak párkapcsolati problémákban segít. Minden kapcsolat dinamikáját segít megérteni. És mint tudjuk, ha megértjük, azt is látjuk, hogy hol a változás lehetősége.

2012. október 2., kedd

Vélemények2

kineziológia.... wow.... mindez a Borival.... WWWOOOUUUUUWW

nem (csak) azért zengek róla ódákat, mert a barátnőm... ez olyan, mint a drog. 

függő leszel. 

akár akarod akár nem. 
megtapasztalhatod a legmélyebb mélységeket legbelül egy-egy oldás alkalmával, aztán viszont olyan magaslatokba repít, amiről nem is álmodtál. 
megszabadít és felszabadít.
és aztán akarod megint...többször...és jönnek az elvonási tünetek, ha nem kapod meg.
nagyon szeretem és büszkén mondhatom, hogy én is függő lettem. 
mégpedig annak, hogy letegyem a terheket, amiket akár évszázadok óta hordozok.
és szabad legyek.
oldás végén olyan mélyre hatol a levegő a tüdőmben, mint még eddig soha. 
a föld felett járok 5 méterrel napokig.
én ezt választom, mert nagyon-nagyon jó nekem. 
nem próbáltam ezt a módszert máshol, de már nem is akarom. 
számomra a Bori nagyon hiteles forrása ennek. megtalálta azt az utat, ami számára a boldogságot jelenti.
ha pedig valaki ezen az úton megy, akkor azt érzed, látod, hatással van rád és szeretnél részese lenni.

nagyon szeretem, ahogy a Bori "dolgozik". 

minden egyes pillanatát az oldásnak élvezem. és csak neki köszönhető.

akár sírok, mint egy csecsemő, akár a félelmeimmel nézek éppen szembe vagy netán eksztázisban vagyok :)
vagy amikor i.sz. 498-ban 22 éves férfi létemre azt gondoltam magamról, hogy a legszebb rajtam a nagy farkam. 
húúú ez mekkora volt :D

nem tudom szavakkal eléggé kifejezni, hogy mekkora megkönnyebbülést jelent egy-egy teher lerakása.

én mindenkinek csak ajánlani tudom.

a Borit meg legfőképp. megértő, intuitív, nagyon rádkoncentrál és rádhangolódik, ezáltal folyamatosan segít neked a gondolkodásban is. folyamatos visszajelzéseket ad, miközben "mér", ezt kimondottan szeretem. fejleszti önmagát illetve az eszközkészletét, hogy minél több információhoz tudjon juttatni. szerintem ez is kivételes. nagyon felkészült és lelkes. kellemes környezetben, ahol el lehet lazulni.
remélem még nagyon sokáig lehetek részese a "munkásságának", mert én mindig alig várom már a következő alkalmat!!

Vélemények1

"Nagyon jó volt veled "dolgozni". Az érzéseim, a nyugalmam egészen más lett. Igen, talán az a nagy nyugalom jellemzi az életemet. Most már nem magamat hibáztatom, mert nem úgy sikerült az életem, ahogyan szerettem volna. Tudom, hogy ez nem az én hibám. Sok mindent másként látok. De azt is tudom, hogy rengeteget kell még dolgozni magamon. Bízom benne, hogy igénybe vehetem még a segítséget."

Dr.Susan Forward: Mérgező szülők

"Kik azok a mérgező szülők? Esetleg Ön is áldozatuk volt, vagy netán ma is az? Magánéleti kapcsolatai rendre kudarcot vallanak? Fél az intimitástól, vagy éppenséggel annyira ragaszkodik a partneréhez, hogy mindent elnéz neki?
Ezekre, és még számos hasonló kérdésre kap választ ebben a világos közérthető könyvben, amely helyenként megdöbbentő példákkal illusztrálja, milyen sérüléseket okoz a gyerek lelkében a destruktív szülői magatartás, és teszi a felnőtt embert - nem ritkán egy életre a szülők rabjává. 
A könyvből azt is megtudhatja, hogyan léphet ki a szülők árnyékából..."

Eddig a hivatalos könyvajánló...

Bár sok húzós sztorit is bemutat a könyv, nem csak gyerekkorukban bántalmazott felnőtteknek való. A legfontosabb tanulság számomra a felelősség megfelelő kezelése. Meg kell tanulnunk oda tenni, ahová való még akkor is, ha ez időnként kisebb-nagyobb konfrontációval jár is. Sőt, akkor is érdemes felvállalni ezt a lépést, ha az a kapcsolatunkban jelentősebb javulást nem hoz, hiszen saját stabilitásunkat erősíthetjük vele, az önmagunkba vetett hitünket.