2013. január 12., szombat

Az egészségről...



A kineziológiában az egészség szimbóluma egy egyenlő oldalú háromszög. A három oldal a fizikai/struktúrális, a táplálkozási/biokémiai és az érzelmi/mentális egészséget jelentik. Egészségről akkor beszélünk, ha mindhárom oldal egyforma hossú. 
Egy egészségesen működő embernek némi stresszt tudnia kell kompenzálni, de nagyobb vagy hosszantartó stressz elmozdíthatja a háromszög bármelyik oldalát. Ha az egyik oldal kimozdul, az hatással lesz a másik kettőre is. Lássuk, hogyan!

Ha valaki elesik és eltöri a lábát, valószínűleg egyben érzelmi törést is elszenved. A mozgás korlátozása pedig változást fog hozni az anyagcsere folyamataiban is. 
Egy érzelmi trauma megváltoztathatja az anyagcserénket. A súlyunk változása pedig a csontozatunkra és izomzatunkra lesz hatással.
Hormonális változás hoztat érzelmi problémákat, melyeknek pedig izomgörcs, hátfájás lehet a következménye.

Az egészség háromszögének bármely oldala mozdul is el, a harmónia helyreállításának legbiztosabb módja, ha mindhárom oldalon dolgozunk.

Például a candida gomba ellen a leghatásosabb, ha három fronton vesszük fel a harcot: biokémiai szinten (irtunk, diétázunk, visszatöltünk), mozogni is ajánlatos (az oxigéndús környezetet nem szeretik a gombák) és azt sem árt megnézni, lelki szinten hol talált rést rajtunk egy élősködő. 

Én ez utóbbiban tudok segíteni, mindegy, melyik oldal kibillenése okozta az egyensúly felbomlását.