2012. december 29., szombat

Készíts listát!



Mindjárt itt az új év és a fogadalmak ideje, gondoltam csatlakozom a témához. :-) 

Lehet, hogy már sokszor írtál fogadalmakat az új évre, és soha nem sikerült azokat megvalósítani, én most mégis arra bíztatnálak, hogy írj egyet!

Írd le azokat a dolgokat, amelyeket mindig is el szerettél volna érni és még most sem mondtál le róluk, írd le a terveidet, céljaidat, azokat a dolgokat, amelyekben változásra volna szükséged. Család, egészség, munka, szerelem, kapcsolataid minősége, saját magad stb. Próbálj minél konkrétabban fogalmazni. Írj fel mindent, akármilyen apróságnak tűnik is.
Azokat a  dolgokat is írd fel, amiket sikerült megvalósítanod, itt se hagyj ki semmilyen apró részletet!

Ha kész a listád, mindjárt pipáld ki azokat a sorokat, amelyeket már megvalósítottál. Máris jobban fogod érezni magad! Ha akarod, ezek mellé leírhatod, hogy miben szeretnél még változást.
Aztán nyilván van egy-két dolog, amin nem tudsz momentán változtatni. Tedd ezeket zárójelbe, de csak egyelőre.
Ami a listán maradt, az valószínűleg olyasmi, ami megváltoztatható, amibe van beleszólásod, amit el tudsz érni, csak... Ha van kedved, akkor felsorolhatod az okokat és kifogásokat is, hogy miért nem jött össze ez vagy az.

 Ha elolvastál már néhányat az írásaim közül, akkor tudod, hogy minták, korlátozó hitrendszerek is akadályozhatnak benne, hogy elhidd, elérheted, amit akarsz. Azt javaslom, hogy vegyél fel egy új pontot is a listádra: felkeresek egy kineziológust (asztrológust, családállítót, pszichoterapeutát). Imerd meg és értsd meg jobban önmagad és könnyebb lesz kipipálni a lista egyes elemeit. Ha ez megtörténik, a zárójelesek sem tűnnek majd olyan lehetetlennek. Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése