2014. február 23., vasárnap

Üzletembereknek

Hogy mit nyújthat a coaching az üzleti szférában?

Amennyiben ember vagy és nem robot, akkor bizony sokat. :-)

Sok vállalkozóval és alkalmazottal találkozom, akik ha megállnak egy pillanatra (önszántukból vagy egy a stressz okozta betegség miatt, vagy ügyfél/főnök jóvoltából), már azt sem tudják miért dolgoznak valójában. Alig emlékeznek arra a lelkes és motivált fiatalra, aki anno meg akarta menteni a világot. Nem tudják, hogyan tovább, úgy érzik, kiégtek.

Hogy miért? Mondjuk mert elvesztették a határaikat. Éjt nappallá, hétvégét hétköznappá téve dolgoznak, nem tudják már hol ér véget a munka és hol kezdődik a magánélet.

Olyan is van, hogy igazából inkább robotnak érzik magukat, nem okoz örömöt, kihívást a munka, nem hoz elismerést, vagy bármit, amit ők értéknek tartanak/tartanának a munkában.

Fárasztó tud lenni az is, hogy folyton meg kell küzdeni a kollégákkal, mert más nyelven beszélnek illetve másfelé tolják a szekeret. 

De a kialvatlanság, erőtlenség, túlterheltség olyan tüneteket is okozhat, amire a háziorvos azt mondja majd, hogy  stressz okozza.

Állj meg egy kicsit. Szánj magadra időt. Keress válaszokat és új kapukat. Töltődj fel. Tanulj meg nemet mondani és felelősséget átadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése