2018. január 15., hétfő

Tankolj fel!



Ahogy az ember az autójával közlekedik az úton, hasonlóképpen halad a saját (élet) útján. Nyilvánvaló, hogy az autó nem megy üzemanyag nélkül, és időnként ápolást, karbantartást igényel. Minél több gondot fordítunk rá, annál tovább bírja.

Ahhoz, hogy harmonikusan működj, neked is szükséged van a megfelelő üzemanyagra és ápolásra. Kívül és belül. Táplálkozás, mozgás, lelket és szellemet feltöltő órák olyan tevékenységekkel és olyan emberek társaságában, amiket és akiket szeretsz. Ha olyan üzemanyagot tankolsz rendszeresen, ami nem tölt téged - gázolajat tankolsz benzin helyett - hamar lemerülsz. Ha kevesebbet tankolsz, mint amennyit elhasználsz, megáll a gépezet.

Az is fontos, hogy arra használd tested és lelked, amire való. Válaszd meg jól, hogy merre mész, kivel, milyen sebességgel. És ha nincs kedved, hát el se indulj, mert a nem szívesen végzett feladat nagyon sokat fogyaszt és az amortizáció is hamar érezhetővé válik.

Kitartást igénylő feladatra hívlak most téged. Írj össze 100 olyan dolgot, amit szeretsz. Igen százat, nem ötöt és nem harmincat. A reggeli kávé illata, az nevető gyerekek hallgatása, a munkád (valamely része), táncolás, beszélgetés, emberek, a felhők bámulása stb. Látni fogod, hogy mit kell tenned, hogy teli légy energiával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése