2012. május 24., csütörtök

STRESSZES KAPCSOLATOK OLDÁSA

Ez az egyik kedvenc oldásmenetem.

Segít meglátni a konfliktus lényegét. nemcsak a saját szemszögedből láthatod a helyzetet, hanem a másik fél szemszögéből és kívülről is. Megláthatod, hogy miért kerültél bele és hogy hogyan léphetsz ki belőle.
Arra is fény derül, hogy milyen régi mintát hozol, ami miatt (újra és újra) bele kellett csúsznod egy ilyen konfliktusba.

Hidd el, nincs reménytelen helyzet.

Természetesen vannak kapcsolatok, amelyektől el kell búcsúzni, de csakis akkor van értelme, ha megfejtetted, hogy mit rontottál el. Minden esetben terhel téged is felelősség még akkor is, ha látszólag a másik fél a mumus. Minimum amiatt, hogy benne felejtetted magad a kapcsolatban tovább mint kellett volna.

De a legtöbb esetben van megoldás. Kell is lennie, hiszen vannak kapcsolatok, amelyektől nehéz megszabadulni illetve nem is lehet teljesen. Szülők, rokonok, kollégák, a gyerekeid apja.

Nem is olyan hihetetlen, hogy ahogy te változol, úgy változhat a másik fél is a kapcsolatban. Ha te nem játszod már a szigorú szülő szerepét, akkor a másik fél nem látja majd értelmét, hogy gyerekesen viselkedjen, legalábbis veled. Vagy ha nem hagyod magad megalázni, akkor nem leszel jó alany a megalázó számára és így tovább...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése